Home Oud Nieuws Oud Nieuws | Aanslag op automaten

Oud Nieuws | Aanslag op automaten

0

Oud Nieuws | 29 oktober 1932 – De politie van het bureau-Linnaeusstraat heeft gisteravond in de Dapperbuurt een 47-jarigen man, bewoner van de Indische buurt, aangehouden, die zich op verdachte wijze ophield in de nabijheid van aan winkelpuien bevestigde automaten.

Den laatsten tijd waren bij de politie klachten van winkeliers ingekomen, dat artikelen uit hun automaten waren gehaald, maar dat zich in de geldbakjes, in plaats van guldens en kwartjes, voorwerpen bevonden, die bedriegelijk op een gulden en een kwartje geleken. Bij fouillering van den arrestant zijn enkele van dergelijke nagemaakte munten op hem bevonden. De afwerking was echter zoo slecht, dat moeilijk van valsche munten gesproken kan worden, aangezien bij het in betaling geven van die voorwerpen de ondeugdelijkheid bij eerste oogopslag zou blijken.

Het is ook niet gebleken, dat de aangehouden man, die een door de gemeente ondersteunde is, gepoogd heeft die voorwerpen als echte guldens of kwartjes uit te geven. Wel heeft hij er sigaren-, sigaretten- en andere automaten mee in werking gesteld en zich dus aan diefstal van de zich daarin bevindende artikelen schuldig gemaakt. Bij een huiszoeking in zijn woning, vond de politie o.a. een matrijsje, waarmede de man gewerkt heeft.

Bron Het Volk
Met dank aan Rogier Schravendeel