Home Oud Nieuws Oud Nieuws | EEN AUTO TUSSCHEN TWEE TRAMS GEKRAAKT.

Oud Nieuws | EEN AUTO TUSSCHEN TWEE TRAMS GEKRAAKT.

0

Oud Nieuws | 5 Juli 1928 – In de Andreas Bonnstraat heeft een ernstig ongeluk plaats gehad. Aan de halte bij de Camperstraat stond een wagen van lijn 11 stil. Deze tram was gekomen uit de richting van de Weesperpoort. Van den kant van het Oosterpark naderde een tram van lijn 6. Uit de Camperstraat kwam een vrachtauto van de firma Hamburger. Op dien wagen zaten twee mannen. De chauffeur dacht nog voor den stilstaanden tramwagen van lijn 11 over te kunnen steken, maar zag, daar er iemand naast hem zag niet den naderenden wagen van fijn 6.

Tusschen de twee tramwagens werd toen de vrachtauto gekraakt. De wagen van lijn 6, die uit rails liep, gooide de vrachtauto als het ware tegen lijn 11. De verwoesting was groot». Van de vrachtauto bleef niet veel over In den wagen van lijn 6, zat van voren een groot gat. Lijn ll was belangrijk beschadigd.

Het gegil van de tram passagiers was na den hevigen slag ontzettend. Men dacht dat een van de twee mannen die op de auto zaten niet terecht was gekomen. Wonder boven wonder werden ze onder de resten van den wagen zeer verschrikt, maar ongedeerd te voorschein gehaald. Bij dit ernstig ongeluk waren dus geen persoonlijk ongelukken te betreuren.

Bron Onze Courant
Foto Stadsarchief Amsterdam