Home Oud Nieuws Oud Nieuws | Kantoor gigant van ƒ 50 mln aan de Amstel

Oud Nieuws | Kantoor gigant van ƒ 50 mln aan de Amstel

0

Oud Nieuws | 25 juli 1973 – De volgende maand zal worden begonnen met de bouw van één van de grootste kantoorgebouwen van Amsterdam, op het terrein van de vroegere Blookerfabriek aan de Weesperzijde (Omval) vlak achter het Amstel Station.

“Amstelcentrum” zal de kantoorkolos gaan heten: veertien verdiepingen hoog met in totaal 33.000 vierkante meter. kantoorruimte, 14.000 vierkante meter voor een restaurant, café, expositieruimten en winkels, en 15.000 vierkante meter pakeergarage onder het gebouw. Totale investeringen meer dan ƒ 50 miljoen.

Begin 1977 moet het project klaar zijn. Het is ontwikkeld door de BV Onroerende Goederen Maatschappij De Omval, waarvan de Amsterdamse bouwondernemer P. D. Dijkhuis de eigenaar is. Een niet nader genoemde buitenlandse maatschappij heeft de financiering grotendeels op zich genomen. Architect is het Amsterdamse bureau Zandstra, Gmelig Meyling, De Clercq Zubli.

De kantoorruimten zullen in 1977 worden verhuurd of mogelijk verkocht.

Niet ver van het „Blooker-terrein” staat al een half jaar het gloednieuwe „kantoorpaleis” van de Engels-Nederlandse combinatie Hammerson-BOZ Property leeg. De verhuur van de kantoorruimten in dit luxueus uitgevoerde gebouw aan de Amsteldijk verloopt niet voorspoedig. „Maar er komt beweging in. Op zeer korte termijn zullen de eerste huurders erin trekken,” aldus een woordvoerder van BOZ. Maar het gebouw is nog lang niet helemaal verhuurd.

Bron Het Parool
Foto Stadsarchief Amsterdam