Home Oud Nieuws Oud Nieuws | Ontleed lijk stelt politie voor raadsel

Oud Nieuws | Ontleed lijk stelt politie voor raadsel

0
Politiemannen dreggen in het water van de Valentijnkade, nadat op een vlonder de vuilniszal met een mannenromp was gevonden.

Oud Nieuws | 17 januari 1977 – Vijfentwintig rechercheurs van de groep Ernstige Delicten van de Amsterdamse politie proberen sinds zaterdagmiddag de identiteit te achterhalen van de man wiens in stukken gesneden lijk werd gevonden bij de Valentijnkade in Amsterdam-Oost en in de Amstel. Een wandelaarster trof zaterdag op een vlonder langs het water van de Valentijnkade een in een plastic zak verpakte mannenromp aan. De politie-haalde later uit de Amstel een blauwe tas op met daarin een hoofd en vier ledematen.

Volgens dr. Zeldenrust die sectie verrichtte, behoren- deze delen bij een en dezelfde man, die zeer waarschijnlijk van Aziatische afkomst is. In de tas werden verder een broek, een shirt en een paar schoenen van het merk Elastomere gevonden.

Deze onderbroek werd in de tas gevonden waarin het hoofd van het onbekende slachtoffer waren verpakt.

In de vuilnisbak met de romp zat een onderbroek met het merk Toucan. Uit het feit dat de vuilniszak op de rand van het vlonder werd gevonden, leidt de politie af dat kinderen de zak (merk Korao) waarschijnlijk op het droge hebben getrokken, maar zo zijn geschrokken van de inhoud, dat ze zonder er met iemand over te praten vandoor zijn gegaan. De recherche doet onder meer naspeuringen in Chinese kringen. Het slachtoffer dat besneden is, heeft een wrat boven de navel.

De vondst van het lijk roept bij de Amsterdamse politie herinneringen op aan de beruchte „koffermoord” van elf jaar geleden. Het ging in dat geval om de romp van een man die in een koffer werd gevonden. Later bleek de man de Japanner Kameda te zijn. Uitgebreide nasporingen in binnen- en buitenland hebben destijds – behoudens de identiteit van het slachtoffer – nooit iets opgeleverd.

Bron Het Parool