Home Oud Nieuws Oud Nieuws | Trein in Molukkenstraat is spoor bijster

Oud Nieuws | Trein in Molukkenstraat is spoor bijster

0

Nieuws van 24 april 2013 | Er rijdt er een trein in de Molukkenstraat. Verbazing alom bij de voorbijgangers. Bij nader inzien beweegt de trein niet zichzelf voort, maar hij staat op een dieplader die de trein met grote precisie van het spooremplacement Watergraafsmeer en het Science Park naar zijn laatste bestemming in Groningen vervoert.

Langzaam gaat het grote gele gevaarte door de Molukkenstraat en vervolgens rechtsaf naar de Insulindenweg. Het kruispunt wordt vrijgemaakt en de trein maakt  een geweldig grote bocht waarbij het hele kruispunt nodig is. Vanaf daar rijdt de trein niet over maar boven de rails van de tram in de richting van de Amsterdamse Brug.

Al vanaf september 2010 gaat de ‘Apenkop’, zoals dit treintype wordt genoemd, naar sloper Van Simmeren in Groningen. Het zijn tweedelige treinstellen en te lang om in een keer via de weg te vervoeren. Ze gaan per deel naar Groningen. Een deel van de treinstellen wordt nog dagelijks gebruikt op de zijlijnen. Eind 2015 worden de treinstellen buiten dienst gesteld.