Home Overzicht ‘Ouwe gokker samen met me straat’ roept vraagtekens op

‘Ouwe gokker samen met me straat’ roept vraagtekens op

9

Op het ene moment denk je dat je loopt op de Linnaeuskade en even later op de Ooster Ringdijk. Maar dan zie je een straatnaambordje. Daarop staat: Ouwe gokker samen met me straat. En dan weet je het niet meer…

Foto’s Corrie Groen

Het bordje hangt bij het fiets-voetgangerstunneltje dat de overgang van de Linnaeuskade naar de Ooster Ringdijk markeert. In plaats van de naam van het stadsdeel staat er de naam van de vermoedelijke ‘dader’ die het bordje heeft opgehangen. En dat is Kamp Seedorf.

We weten dat Kamp Seedorf een streetart-collectief uit Almere is. Het is niet met zekerheid te zeggen uit hoeveel leden het collectief bestaat, maar in de media wordt vaak gesproken over een groep van tien mensen waarvan Clyde, Eus, Mike en Bas de harde kern vormen. Het werk van kamp Seedorf is voornamelijk te vinden in Almere en Amsterdam, maar tegenwoordig ook in andere Europese steden zoals Lissabon, Turijn, Berlijn en Antwerpen. En dus nu ook met een bescheiden  ‘kunstwerk’ in Oost.

Maar dan de tekst op het bordje. Nader onderzoek leert dat de kunstwerken van Kamp Seedorf vaak zijn gebaseerd op voetballers, rappers of andere excentrieke figuren en persoonlijkheden. Maar wat moeten we dan met ‘Ouwe gokker samen met me straat’? Kamp Seedorf is onvindbaar.

Daarom de vraag: Wie weet, begrijpt wat deze tekst betekent? Reageer

9 REACTIES