Home Overzicht Overlastgebied uitgebreid naar omgeving Eerste Oosterparkstraat

Overlastgebied uitgebreid naar omgeving Eerste Oosterparkstraat

0
Foto Dennis Sewberath.

Burgemeester Halsema heeft het ‘overlastgebied’ in Oost uitgebreid. De Dapperbuurt is sinds 2014 al zo’n gebied. De Eerste Oosterparkstraat en omliggende straten zijn daar sinds 1 juli aan toegevoegd. Dat betekent dat messen daar verboden zijn en overlastgevers weggestuurd kunnen worden.

Uit onderzoek blijkt dat in de periode juli 2021 tot juni 2022 relatief veel meldingen van overlast zijn gedaan bij de politie en de gemeente. Het gaat om 535 meldingen, wat voor een klein gebied als de Dapperbuurt volgens de burgemeester onaanvaardbaar hoog is. Er is sprake van een structurele verstoring van de openbare orde en het intimideren van bewoners en ondernemers.

Ook de overlast in het aangrenzend gebied rondom de Eerste Oosterparkstraat is toegenomen. Ook daar is sprake is van een structurele verstoring van de openbare orde en het intimideren van bewoners en ondernemers. Om de openbare orde in het gebied te herstellen komt er extra toezicht en cameratoezicht. De overlast in dit gebied is echter zo ernstig dat het is aangewezen als overlastgebied en de politie aan overlastgevers verwijderingsbevelen kan opleggen. Ook is er een messenverbod.

Overlastgebied.