Home Groen Pauw verlaat kinderboerderij, maakt tochtje door de buurt en is weer terug

Pauw verlaat kinderboerderij, maakt tochtje door de buurt en is weer terug

0

De vrouwtjes pauw van kinderboerderij de Werf aan de Archimedeslaan is op stap geweest. Zij werd gesignaleerd in Oostpoort en op verschillende andere plekken in de buurt. Met behulp van de brandweer en de dierenambulance is het dier gevangen en teruggebracht naar de kinderboerderij.

Een enorm gekrijs vulde de tuinen van woningen aan de Archimedesweg. Daarna was het stil. Verschrikt en verbaasd keken de bewoners, die er genoten van het mooie weer,  in het rond. Niets te zien, of toch. Vanuit de dakgoot naast het redactielokaal van oost-online staarde een pauw naar binnen. Wat te doen? Zo’n groot beest pak je niet zomaar even vast.

Gitta Bessem, beheerder van de kinderboerderij, was al snel ter plaatse. Intussen wandelde mevrouw pauw al wat rond in de dakgoot. In eerste instantie wilde de dierenambulance niet komen vanwege de coronapandemie. De brandweer wel en die ging samen met de inmiddels ook uitgerukte dierenambulance de hoogte in om het dier te vangen. Een tochtje over de daken leverde weinig op.

De pauw was even aan de voorzijde van de huizen aan de Archimedesweg. De brandweer hielp met behulp van een ladderwagen en de dierenambulance met een schepnet.

De pauw had waarschijnlijk diep nagedacht over te nemen stappen. Met een afgekorte vleugel is het moeilijk vliegen. Maar het zou toch moeten lukken. Dat had het dier volgens een bewoners al gedaan toen zij op een schutting in een van de tuinen zat en door een kat was verdreven en in de dakgoot was geland. Een pauw in nood maakt mooie vluchten…

De pauw is weer teug op de kinderboerderij.

Uiteindelijk waagde de pauw de vlucht naar beneden en landde op een schuurtje. Voor de hulpverleners werd de reddingsoperatie nu een stuk eenvoudiger en konden zij de pauw vangen in de tuin van oost-online. De pauw is weer terug in de kinderboerderij.