Home Overzicht Vrouw neergeschoten op Verbindingsdam

Vrouw neergeschoten op Verbindingsdam

0

Een 28-jarige vrouw is op Eerste Pinksterdag gewond geraakt nadat zij werd neergeschoten op de Verbindingsdam in het Oostelijk Havengebied. Het onderzoek is nog in volle gang. De politie zoekt getuigen, de schutter is nog niet aangehouden.

Politiebericht

De vrouw liep rond half zes met een vriendin vanaf de Borneolaan, via de C. van Eesterenlaan richting de Verbindingsdam om naar de zonsopkomst te kijken. Op de Borneolaan staat een man in een portiek. Hij oogt verward en roept iets in een buitenlandse taal naar het duo, dat daar verder niet op reageert. Als de twee vrouwen op de Verbindingsdam zijn, staat er ineens een man achter hen, mogelijk dezelfde man die eerder ook in de portiek op de Borneolaan stond. Hij heeft een vuurwapen in zijn hand en schiet één van de vrouwen in haar onderlichaam. Daarna gaat hij er rennend vandoor in onbekende richting.

Het slachtoffer is aanspreekbaar en per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Vanwege de behandeling is de politie nog niet in staat geweest haar te spreken.

De politie doet onderzoek en verzamelt informatie over de mogelijke aanleiding en toedracht. Daarnaast is zij op zoek naar de schutter. Volgens de eerste getuigenverklaring zou het gaan om een blanke man, met een normaal postuur, rond 170-175cm lang en met in elk geval een blauwe trui aan. Voor het onderzoek wil de politie ook graag in contact komen met mensen die camerabeelden of meer informatie hebben. Zij kunnen dit doorgeven via telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier op politie.nl. Er kan ook anoniem melding worden gemaakt via 0800-7000.