Home Oud Oost Petitie bewoners voor behoud maatschappelijke functie Barbaraschool

Petitie bewoners voor behoud maatschappelijke functie Barbaraschool

0

Tot verdriet van velen sluit de Barbaraschool op het Eikenplein na 130 jaar. Het bisdom van Haarlem, eigenaar van het gebouw, wil het pand verkopen. Een verhuizing van de school is van de baan omdat die voor de ongeveer honderd leerlingen de continuïteit en kwaliteit van het onderwijs niet kan garanderen. Nadat de sluiting bekend werd, gingen de ouders van zo’n dertig leerlingen al naar een andere school.

Buurtbewoners willen dat het pand van de Barbaraschool haar maatschappelijke functie behoudt, zodat bewoners van de Oosterparkbuurt van dit monumentale gebouw kunnen blijven genieten. Ze vrezen dat de eigenaar het pand voor de hoofdprijs verkoopt en de maatschappelijke bestemming van het pand daardoor verloren gaat. Volgens de bewoners kan de na de zomervakantie voormalige school een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar allerlei buurtactiviteiten kunnen plaatsvinden.

De toekomst van Amsterdams oudste basisschool was zes jaar geleden wegens achterstallig onderhoud ook al in gevaar. Ouders kwamen toen in actie om de school te behouden. Ditmaal sluit de school definitief. Wie de zorgen van de bewoners deelt, kan hier de petitie tekenen voor het behoud van de sociale functie van het pand.