Home Overzicht Piet Heintunnel gaat paar weken later dan gepland weer open

Piet Heintunnel gaat paar weken later dan gepland weer open

0

Na de renovatie en het onderhoud zou de Piet Heintunnel op 2 december weer open gaan. In een brief aan de gemeenteraad laat wethouder Melanie van der Horst weten dat de openstelling met enkele weken wordt uitgesteld. De Piet Heintunnel ging eind februari vorig jaar dicht voor alle verkeer, alleen tram 26 maakte gebruik van de tunnel. 

Uit de laatste testen die in november hebben plaatsgevonden, kwamen bevindingen naar boven die als veiligheidskritisch werden aangemerkt en waarvoor een oplossing moet worden gezocht voordat de tunnel opengaat. Er wordt nu bijvoorbeeld nog hard gewerkt om het automatisch sluiten van de vluchtdeuren goed in te stellen en aan de optimalisatie van de stabiliteit van de camerabeelden uit de tunnel op de schermen in de verkeerscentrale aan de Dijksgracht.

Het uitstellen van de openstelling heeft consequenties voor enkele projecten in de omgeving en dan in het bijzonder de werkzaamheden van GVB op de Mauritskade. De Mauritskade is onderdeel van de omleidingsroute van de Piet Heintunnel. Op deze route wordt van 5 tot en met 16 december één richting gestremd voor het vervangen van de spoorstaven. De andere rijrichting blijft open.