Home Overzicht Piet Heintunnel weer even dicht

Piet Heintunnel weer even dicht

0

Op een groot bord bij de ingang van de Piet Heintunnel melden twee werkers dat de tunnel weer open is. De automobilisten worden bedankt voor hun begrip tijdens de overlast tijden de afgelopen periode. Maar helaas, zaterdag was de tunnel weer even dicht wegens een storing. De derde keer na de opening.

De Piet Heintunnel was dicht door een storing aan het videobewakingssysteem. Dit gold voor zowel de stad-in als de stad-uit richting. Het advies was om te rijden via de IJ-tunnel (S116) of de Gooiseweg en de Wibautstraat (S112).

Bij de heropening op 20 januari waarschuwde wethouder Melanie van der Horst dat zeker in de beginperiode de kans op storingen bestaat. ‘Ondanks het intensieve testprogramma zijn ‘kinderziektes’ niet uit te sluiten. De verkeersleiding is zich hiervan bewust.’ Uit andere tunnelprojecten in Nederland blijkt dat gedurende de eerste paar maanden na openstelling van een tunnel er een hogere kans is op storing in een tunnel.

Het groot onderhoud van de tunnel was een uitgebreide klus. Alle technische installaties zijn vervangen, hittebestendige bekleding is aangebracht, de vluchtdeuren en pompkelders zijn vernieuwd en het asfalt is vervangen. Ook heeft de Piet Heintunnel als eerste van de Amsterdamse wegtunnels een nieuwe bediening, bewaking en besturing gekregen, die uitvoerig is getest. Toch blijft de kans op storingen bestaan.