De Rode Loper op School is met vele makers neergestreken in het Baggerbeest. De naam van de broedplaats verwijst naar een amfibisch diertje dat hier uit het slib van het IJ is gekropen om zich nieuw terrein eigen te maken.

De Rode Loper op School

Deze broedplaats is pionier op de zandvlakte en brengt het gebied tot leven. Ons kantoor huist in een van de vier bouwblokken en onze buren zijn makers en creatieve instellingen. Van fotografen, theatermakers tot filosofen. In de ateliers wordt gemaakt, er is keramiek, schilderkunst. Opvallend veel makers werken met textiel, zoals tuften of breien. We vinden het heel inspirerend, er heerst een energieke vibe en we bouwen nieuwe relaties op. We zullen vast en zeker nieuwe makers ontmoeten waarmee we ook voor de klas gaan werken.

Het Baggerbeest

Baggerbeest is hét culturele ankerpunt van de stadswijk-in-wording: de Sluisbuurt. Het baggerbeest is de allereerste bebouwing op deze enorme zandvlakte. Het stadsdeel Oost groeit de komende jaren hard, binnen 15 jaar zullen er in deze nieuwe wijk 11.000 mensen wonen. De verwachting is dat de buurt het nieuwe Manhattan aan het IJ wordt en wij in onze blokhut de menselijke maat weten te behouden. Wij bewegen mee en hopen vele jonge Oosterlingen met de kunst vanuit het Baggerbeest in aanraking te brengen, binnen- en buitenschools.

Ontwerp je mee aan onze nieuwe mascotte!? Het leukste ontwerp wordt getuft door kunstenaar Amber Arts.

Vul je gegevens in en stuur het voor 1 februari naar: De Rode Loper op School – Rudi van Danzigstraat 5-7, 1095 PK Amsterdam.