Home Overzicht Plein Theater doet mee aan pilot voor toegang theaters

Plein Theater doet mee aan pilot voor toegang theaters

0
Studio Matusiak.

Het Plein Theater doet mee aan de pilot voor het testen voor toegang tot theaters en concertzalen. Op 16, 17 en 18 april kun je vooraf een tijdslot boeken voor de interactieve, stop-motion animatie-installatie Ecognosis N52°21’40.4″ E4°54’50.4″ van kunstenaarsduo BetweenTwoHands. Als bezoekers onderga je op een testlocatie vooraf kosteloos een sneltest. Iedereen met een negatief testresultaat is welkom.

Vanaf 1 april is Plein Theater al geopend als Pop Up Gallery & Store en op afspraak te bezoeken met 1 of 2 personen. Naast een bezoek aan de interactieve, stop-motion animatie-installatie Ecognosis N52°21’40.4″ E4°54’50.4″ van kunstenaarsduo BetweenTwoHands verkopen we kunstzinnige accessoires in onze Store, met beelden die zijn gemaakt in samenwerking met Studio Matusiak,

De theatrale stop-motion animatie installatie Ecognosis is geïnspireerd door het boek The World Without Us van Alan Weisman. In dit boek beschrijft Weisman hoe de natuur de wereld weer overneemt zodra de mens verdwijnt.

In deze theatrale installatie worden stop-motion animaties door middel van videomapping geprojecteerd op een 3D-wereld van papier. De stop-motion animaties zijn geanimeerde planten, insecten en microben, die verbeelden hoe onze artificiële wereld ten onder gaat zodra de mens er niet meer is om haar te onderhouden en de natuur het overneemt.

Aan de ene kant wil BetweenTwoHands door dit werk inzichtelijk maken dat de mens de natuur vernietigd door zich ermee te bemoeien. Aan de andere kant wil BetweenTwoHands door de schoonheid en intelligentie aan te tonen van de natuur, de mens doen realiseren dat natuur iets is wat gekoesterd moet worden en dat we er alles aan moeten doen om het te behouden in plaats van te vernietigen.

Check Kaartverkoop | Meer info