Home Overzicht Hedendaagse kamermuziek in Plein Theater met Nieuwe Noten

Hedendaagse kamermuziek in Plein Theater met Nieuwe Noten

0
Het Belgische duo Two Envelopes op klavecimbel en percussie en harpiste Michela Amici.

Plein Theater en Nieuwe Noten Amsterdam presenteren maandelijks hedendaagse muziekconcerten op de zondagmiddag in Plein Theater. Het eerstvolgende concert op 18 september is een double bill van Het Belgische duo Two Envelopes op klavecimbel en percussie en harpiste Michela Amici, ensemble en artist in residence bij Gaudeamus.

Op zondag 18 september is in het Plein Theater een double bill van Michela Amici, artist in residence 2022 bij Gaudeamus, en Two Envelopes, ensemble in residence 2022 bij Gaudeamus. Met nieuw werk van jonge componisten, waaronder Boris Bezemer en Ruud Roelofsen.

Op bray harp, barokke triple harp en pedaalharp combineert Michela Amici werken uit de renaissance en barok met nieuwe composities. Het duo Two Envelopes, bestaande uit klavecinist Lisa Kokwenda Schweiger en percussionist Jacob Vanneste, fuseert avontuurlijke combinaties van performatieve elementen en elektronica met klassieke elementen.

Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Nieuwe composities en toonaangevende musici, gecombineerd met actuele onderwerpen. In het Plein Theater krijg je maandelijks op de zondagmiddag de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. De curatoren en artistiek leiders van Nieuwe Noten Amsterdam zijn componiste Aspasia Nasopoulou en basklarinettiste Fie Schouten. Beide ontvingen de Nieuw Geneco Fair Practice Compositieopdracht Award.