Home IJburg Tram 26 rijdt vanaf eind 2025 iedere vier minuten naar Centrum- en...

Tram 26 rijdt vanaf eind 2025 iedere vier minuten naar Centrum- en Strandeiland

0

De 25.000 mensen die straks op het Centrum- en het Strandeiland wonen kunnen vanaf eind 2025 gebruikmaken van tram 26. De werkzaamheden starten in de zomer van 2023. De tram moet vanaf december 2025 op het verlengde traject rijden. In november neemt de gemeenteraad een besluit over de plannen.

Je moet straks binnen 25 minuten van Strandeiland naar het  Centraalstation kunnen reizen. De tram kan, afhankelijk van het aantal reizigers, tot vijftien keer per uur gaan rijden. De afgelopen jaren is de capaciteit van tram 26 al vergroot door met dubbele tramstellen te rijden. Ook zijn de wissels en het beveiligingssysteem verbeterd en zorgt een extra keerlus voor minder storingen.

Om de twee nieuwe eilanden te ontsluiten zal er ook een bus gaan rijden van Centrum- en Strandeiland naar Amsterdam Bijlmer Arena en Weesp. Ook komen er plekken waar bewoners gebruik kunnen maken van deelvervoer. Enige tijd geleden werd de Overdiemerweg opnieuw ingericht voor een veilige fietsverbinding tussen IJburg en Muiden en Weesp.