Home Overzicht Politie houdt ‘gewapende’ man aan dankzij medewerkers supermarkt

Politie houdt ‘gewapende’ man aan dankzij medewerkers supermarkt

0

De politie heeft een 54-jarige man aangehouden voor het bezit van verboden wapens. Even daarvoor werd de man in een supermarkt verdacht van een winkeldiefstal.

De medewerkers van een supermarkt aan de Linnaeusstraat dachten dat de man mogelijk iets had gestolen. Zoals gebruikelijk werd de beoogde winkeldief meegenomen naar een kantoortje en zou daar een winkelverbod uitgereikt krijgen als deze constatering klopte. Dit liep echter anders omdat een van de medewerkers dacht een vuurwapen in zijn jaszak te zien. De Amsterdammer wilde de supermarkt verlaten en het personeel stond dit, gelet op hun veiligheid, toe.

Een medewerker van de supermarkt belde ondertussen met de politie en volgde al bellend de man. De medewerker kon daardoor exact doorgeven waar de mogelijk gewapende man liep. Op de Middenweg kreeg de gealarmeerde politie de man in de smiezen. De politieagenten voelden zich genoodzaakt hun dienstwapen op de Amsterdammer te richten omdat de verdachte een vuurwapen bij zich zou dragen. De man gaf direct gehoor aan de sommaties van de agenten en werd aangehouden. In de jaszak van de Amsterdammer werd een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Het bleek een nepvuurwapen te zijn.

Nepvuurwapens zijn vaak niet te onderscheiden van een echt vuurwapen. In deze gevallen handelen politieagenten alsof het om een echt vuurwapen gaat en kan het voorkomen dat iemand onder schot wordt gehouden met alle gevolgen van dien. Nepvuurwapens zijn daarom verboden en worden altijd in beslag genomen.