Home Dwars nieuws Politiebureau Linnaeusstraat verbouwt

Politiebureau Linnaeusstraat verbouwt

0

Het politiebureau aan de Linnaeusstraat 111, op de hoek met de Polderweg wordt verbouwd. Achter het bureau, ingang via de Polderweg, staan gedurende de verbouwing van het bureau portocabins. Bezoekers kunnen hier terecht met vragen of het doen van aangifte. De openstelling is van 08.00 uur tot 18.00 uur. Aangiften worden in principe op afspraak ingepland.

Politie Linnaeusstraat | Foto Arie van Tol

Het huidige politiebureau dateert al weer van 2003 en met name de begane grond was wel toe aan vernieuwing. Op de begane grond wordt behalve het centrale trappenhuis, een kleine opslagruimte voor inbeslaggenomen goederen en de ingang naar de garage, alles aangepakt. De begane grond wordt vooral gebruikt door en ingericht voor de politiemensen die werken in uniform.

Op dit moment is het één grote, kale ruimte. Van de oude indeling is eigenlijk niets meer over. Er wordt op dit moment druk gewerkt aan een nieuwe indeling. Zo krijgt het bureau een geheel nieuwe entree met publieksruimte, een ontvangstdesk van waar de mensen van intake en service de bezoekers te woord kunnen staan, twee aangiftekamers en een familiekamer. Een familiekamer geeft ons de mogelijkheid om gelijktijdig met meerdere leden uit een gezin of familie te kunnen spreken. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een ingrijpende gebeurtenis.

Afgescheiden van dit publieksgedeelte komt er een ruimte die wordt ingericht voor het operationele proces. Hier komen een plotruimte (telefoon en portofoon verkeer) en de nodige werkplekken. Er komen verschillende dynamische werkplekken, maar er is gelukkig ook gedacht aan werkplekken waar men even ongestoord kan bellen of schriftelijk werk kan doen. Deze zone zal vrij intensief gebruikt worden door mensen die onder andere belast zijn met politietaken als noodhulp, toezicht en de wijkagenten. Voorts komt hierin nog een koffie en theehoek en een overlegruimte.

Dan komt er nog een zone die het ophoudgebied wordt genoemd. Dit vormt een deel met een aparte entree voor arrestanten, een voorgeleidingsruimte, fouilleringsruimte en twee oponthoudruimten. Deze oponthoudruimten zijn voor personen die voor een korte duur worden opgehouden aan het bureau. Ook komt hier een advocatenruimte waar advocaten rustig met een cliënt kunnen spreken.

De verbouwing van de begane grond is een behoorlijke klus en zal naar verwachting begin 2021 gereed zijn. Het bureau Oost-Watergraafsmeer is dan zeker geschikt om weer jaren als zodanig dienst te doen.