Home Overzicht Pop up parkeren met een app op de Middenweg

Pop up parkeren met een app op de Middenweg

0

Op de Middenweg is er tussen de winkels een onopvallende ingang naar een enorme parkeergarage. Eerder maakte een autoverhuurbedrijf gebruik van de garage die zich bevindt midden tussen de woningen van de omliggende straten. Die garage zou plaats moeten maken voor nieuwbouw. Maar nu is het een pop-up parkeerplek voor vijftig auto’s waar je kunt parkeren met een app van Vicky.

De pop-up parkeerplek is een initiatief van drie jonge ondernemers. Met de parkeerapp Vicky willen zij reizigers aanzetten om alternatieve parkeerkeuzes te maken. Volgens oprichter Pieter Groot is de pop-up parkeerplaats aan de Middenweg een groot succes. Vooral ondernemers uit de buurt maken gebruik van de mogelijkheid om de auto te stallen. Voor het laatste deel van de reis kunnen ze met een deelfiets of deelscooter de stad inrijden. Of wandelen natuurlijk.

‘Met de pop-up parkeerplaats willen we de reizigers in en naar Amsterdam laten zien dat parkeren ook slimmer kan’, laat Pieter Groot weten. ‘Door parkeerplaatsen die normaliter niet gebruikt worden in te zetten en voor alternatief vervoer de stad in te kiezen kunnen we slimmere parkeerkeuzes maken. Zo rijden we minder rondjes op zoek naar een parkeerplek en werken we samen aan een leefbare stad.’ De parkeergarage aan de Middenweg is er tijdelijk. Pop-up dus. Het is niet de enige parkeervoorziening van Vicky in Oost en in de stad.

Bezoekers van Amsterdam die met de auto de stad bezoeken zijn er veel parkeermogelijkheden. De Johan Cruijff Arena heeft veel parkeerplek, maar bijvoorbeeld ook in de garage van winkelcentrum Oostpoort kun je parkeren. Op verschillende plekken in Oost en elders in de stad kun je met een app van Vicky ook terecht op ongebruikte parkeerplekken van hotels en bedrijven. In Oost verhuren Hotel V Fizeaustraat, Four Elements Hotel op IJburg, restaurant Dauphine en Zuku Hotel in de Weesperstraat lege parkeerplaatsen via de app.

Als je op zoek bent naar een parkeerplaats kun je met de Vicky-app de beschikbare parkeerplaatsen in de buurt vinden. De plek kun je van tevoren reserveren of direct boeken voor een vaste uurprijs. Daarnaast is het mogelijk om een abonnement af te sluiten voor onbeperkte toegang op een specifieke parkeerlocatie. De app navigeert je zowel naar de gekozen parkeerplaats als naar de uiteindelijke eindbestemming.