Home Overzicht Popronde maakt balans op en sluit langste editie ooit af in Q-Factory

Popronde maakt balans op en sluit langste editie ooit af in Q-Factory

0
Melle Jutte | Foto Jessie Kamp

Popronde, het grootste reizende festival van Nederland, dat begon op 11 september vorig jaar sluit deze editie vrijdag 15 april af. In Q-Factory passeren tussen 19.30 uur en 04.00 uur vijfendertig acts de revue . Naast muziek is er een veiling van verschillende items, de opbrengst gaat naar Giro 555.

‘Met 857 optredens in tweeëndertig  steden in 2021 en tweehonderdvijf optredens in de acht steden die afgelopen maand werden ingehaald kunnen we eigenlijk best spreken van een succesvolle Popronde 2021′, zegt aldus Chris Moorman van de Popronde. ‘Hoewel het natuurlijk een ontzettende domper was dat we vorig jaar november zo abrupt moesten stoppen, wil ik alle acts en coördinatoren een groot compliment geven dat ze het dit jaar weer zo goed hebben opgepakt. Nu is het tijd om samen het einde van deze langste editie van een Popronde tot nu toe te vieren!’

Op 15 april is Q-Factory het toneel voor het eindfeest. Eenmalig keert de Popronde terug op het oude nest dus, omdat huidige partner de Melkweg vanwege het grote aantal verschoven optredens geen ruimte had om het hele pand ter beschikking te stellen.

In Q-Factory geven vijfendertig van de meest talentvolle acts van het moment hun laatste Popronde optreden, voor ze doorstoten naar de festivals en poppodia. Van songwriters of old-time rock ‘n roll tot punk, hiphop, mistizo en dance, het eindfeest laat de hele breedte van de Popronde zien, en toont wat er borrelt op livemuziek gebied in het land, welke acts er de komende jaren toe gaan doen.

Opbrengst veiling met bijzondere en unieke items naar Giro 555 voor de situatie in Oekraïne

Tijdens het Eindfeest wordt een speciale veiling gestart met bijzondere en unieke items, en waarvan de opbrengst naar Giro 555 gaat voor de situatie in Oekraïne. Grungepopband Stella veilt een 5-gangendiner. GINGE doneert de outfit die ze droeg in haar clip ‘Knuckles & Keys’. Je kunt een date met Groningse hiphop-ster Jadi-D bemachtigen. 3FM Talent KUZKO stelt hun pluche Alpaca-mascotte ter beschikking. Show Pony veilt een contrabasles. Naast deze items bieden bijna alle acts merchandise op de veiling aan, maar het bijzonderste item is misschien wel het originele werk script van de tv-serie Rembo&Rembo uit 1994. Mét aantekeningen van Theo Wesselo, die dit jaar deelneemt onder de naam Acoustic Asshole. De veiling start op het eindfeest in Q-Factory, maar loopt online door tot vrijdag 22 april.

Het volledige programma voor Popronde Amsterdam – Het eindfeest, meer info en tickets op www.popronde.nl. Tickets kosten 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur.