Home Overzicht Portret Ramses Shaffy onthuld

Portret Ramses Shaffy onthuld

0

Het Ramses Shaffyhuis bestaat vijf jaar en ter gelegenheid daarvan is zaterdag een bijzonder portret van de zanger onthuld. Kunstenares Margriet Wouterse maakte het van gerecycled textiel.

Foto Eddy Ellert

Het portret van Ramses Shaffy was oorspronkelijk bedoeld voor het Sarphatihuis waar de zanger de laatste jaren van zijn leven heeft gewoond. Inmiddels is het portret klaar en heeft het portret in het Ramses Shaffyhuis een plaats gekregen om het lustrum luister bij te zetten.

Kunstenares Margriet Wouterse is een bewonderaar van Ramses Shaffy en Liesbeth List. Pastorale is voor haar het allermooiste Nederlandse liefdeslied. Als eerbetoon maakte ze dit bijzondere portret van Ramses Shaffy.

De portretten maakt Margriet van recyclet materialen, zoals kleding en restpartijen textiel. De ontwerpen zijn uitgevoerd in stof in verschillende kleurlagen. Ze portretteert op aanvraag zowel privé als zakelijke personen, maar ze maakt ze ook personen die tot haar verbeelding spreken. Zo is een portret van Femke Halsema te bewonderen in stadsloket Noord.

In het Ramses Shaffy Huis aan de Piet Heinkade wonen, werken, ontmoeten en exposeren sinds 2016 jonge en oudere kunstenaars. Op de op de begane grond is er een sociëteit en daarboven zijn 36 woningen gereserveerd voor kunstenaars. De jonge kunstenaars zijn recent afgestudeerd aan de Amsterdamse kunstopleidingen, terwijl de oudere kunstenaars al veel ervaring hebben opgebouwd en soms zelfs al een heel werkzaam leven achter de rug hebben.