In Betondorp woont een verscheidenheid aan mensen. Buurtcamping brengt oude en nieuwe bewoners samen tijdens een bijzondere foto-expositie. Lang niet alle buren kennen elkaar. De laatste jaren zijn er steeds meer huurwoningen verkocht en is er een kloof ontstaan tussen oude en nieuwe bewoners. De expositie ‘Reflectie Betondorp’ wil daar verandering in brengen. Tot 30 augustus zijn de foto’s te zien.

Koen Plate fotografeerde inwoners van Betondorp en liet alle geportretteerden een glazen bol vasthouden waarop hun lievelingsplek van de buurt werd geprojecteerd. Het is een en beeldverhaal over oude en nieuwe bewoners van een bijzonder dorp waar ooit Johan Cruijff het levenslicht zag. Plate concentreerde zich op de ‘gewone’ mens.

De foto-expositie leert je een aantal zeer verschillende Betondorpers kennen. Zo krijg je een inkijkje in Betondorp en haar inwoners. Tijdens de expositie worden buurtgenoten uitgenodigd om ook elkaar te portretteren op een plek in de wijk.  Fotografiemuseum FOAM organiseert de fotografieworkshop. De foto’s worden na de opening opgehangen in huizen in Betondorp die tijdelijk leegstaan door renovatie. In september zijn er verschillende dorpswandelingen langs deze huizen onder leiding van een kunsthistorica.

De acht prachtige portretten zijn tot 31 augustus te zien op- en rond de Brink. Bijvoorbeeld bij het Brinkhuis, de fietsenwinkel Ger Bikes, Sarton Records&Vintage, de Fysiopraktijk, Matthieu de Ree en Café De Avonden.