Home Overzicht Q-Factory, de grote huiskamer van het Huiskamerfestival

Q-Factory, de grote huiskamer van het Huiskamerfestival

0

Het was zo leuk, een voorstelling in een huiskamer waarin jong talent en ervaren cabaretiers een voorstelling geven. Dat kan niet meer vanwege corona. Daarom worden bijzondere locaties in verschillende stadsdelen omgetoverd tot een huiskamer. In Oost kun je in Q-Factory op 5 september drie huiskamervoorstellingen van dertig minuten bijwonen.

Q-Factory wordt omgebouwd tot een intieme huiskamer. Tussen de schemerlampen, kamerplanten en Perzische tapijten woon je op een klapstoel vlakbij het podium drie voorstellingen van dertig minuten bij. Onder meer Karima el Fillali en Kiki Schippers treden op. Cabaretière Kiki Schippers gooit hoge ogen met haar scherpe teksten en heeft een dijk van een stem. Ze werd maar liefst vier keer genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs.

De dag wordt geopend met de kindervoorstelling Maya zingt de wereld rond voor kinderen van 3 tot 7 jaar. De toegang voor de kindervoorstelling is gratis, maar reserveren is verplicht.

‘In een tijd waarin Amsterdammers meer dan ooit behoefte hebben aan contact en intimiteit, hebben we gezocht naar een oplossing die voldoet aan alle eisen voor het veilig organiseren van een festival’, zegt Daniël van Veen van het Huiskamerfestival. ‘Bezoekers kunnen genieten van drie voorstellingen op hoog niveau. Dit jaar rouleren niet de bezoekers, maar de artiesten. Zo garanderen we voldoende afstand en kunnen we toch een kwalitatief hoogwaardig festival organiseren in verschillende Amsterdamse buurten.’

Meer informatie op www.huiskamerfestival.nl.