Home Overzicht Publiek ervaart theaterbezoek prettig in coronaproof Carré

Publiek ervaart theaterbezoek prettig in coronaproof Carré

0

Bezoekers van theater Carré zeggen dat zij het bezoek aan het theater als prettig ervaren. Uit onderzoek blijkt dat 97 procent van de bezoekers dat vindt ondanks de coronamaatregelen en 1,5 meter opstelling in de theaterzaal van Carré. Door de corona-opstelling met de bankjes in de piste en de aankleding met planten voelen theaterbezoers zich vooral prettig en veilig. Vanaf 28 augustus is Carré weer gestart met nieuwe voorstellingen in de zaal voor 500 bezoekers, conform de coronamaatregelen. 

Koninklijk Theater Carré opende haar deuren na vier maanden weer in juli voor speciale voorstellingen in samenwerking met theater Bellevue en De Kleine Komedie. Na de voorstellingen is er een klanttevredenheidsonderzoek gedaan onder de theaterbezoekers. Bijna tweeduizend bezoekers deelden hun mening over zowel de voorstelling als de ervaring van het theaterbezoek in 1,5 meter opstelling. Van de bezoekers geeft 97 procent aan zich prettig en veilig te voelen, 2 procent neutraal en 1 procent vond de stoplichten bij de wc’s verwarrend en overbodig.

Om toch een bijzondere en intieme theaterbeleving te scheppen heeft de gebruikelijke stoelen in de piste van het theater vervangen door bankjes en decoratie in de vorm van planten. ‘Corona tijd is een enorme belemmering’, laat een bezoeker weten, ‘maar door de improvisatie heeft Carré toch een waanzinnig bijzondere ervaring gegeven,  e bankjes gaven mij de meest luxe theater ervaring ooit.’

Ook bijzonder, de voorstellingen duren maximaal anderhalf uur zonder pauze. Tijdens het theaterbezoek houdt Carré rekening met de anderhalvemeter-regel. Daarnaast zijn de mechanische ventilatiesystemen verbeterd waardoor bezoekers en medewerkers kunnen rekenen op een continue aanvoer van schone lucht.