Home Groen De Hortus laat winnende natuurfoto’s zien van Roots fotowedstrijd

De Hortus laat winnende natuurfoto’s zien van Roots fotowedstrijd

0
Genomineerd in de categorie vogels: Steenuil door Vera van der Waal.

De Hortus staat de hele maand september in het teken van natuurfotografie. Op zondag 6 september worden de winnaars van de Roots Natuurfotowedstrijd 2020 bekendgemaakt. In een openluchttentoonstelling zie je de winnende beelden van de vakjury, de winnaars van de publieksprijzen en een selectie uit de genomineerden.

Natuurmagazine Roots organiseert al meer dan vijftien jaar de wedstrijd over natuurfotografie. Diverse – inmiddels bekende – natuurfotografen zoals Jasper Doest, Leon Baas, Edwin Giesbers en Theo Bosboom hebben als beginnend fotograaf ooit een prijs gewonnen in deze wedstrijd. Dit jaar werden er ruim 6.500 foto’s ingezonden. Uiteenlopend van herfsttaferelen met eekhoorns, ontluikende krokussen in het vroege voorjaar tot een oog in oog confrontatie met de steenuil.

De Nederlandse natuur blijkt opnieuw een onuitputtelijke bron van prachtige taferelen. Vooral voor wie voor dag en dauw op pad gaat en bereid is geduldig in het gras te liggen, want je moet wel wat over hebben voor zulke unieke beelden. Gelukkig doen deze fotografen dat graag en kunnen wij als publiek nu ook wegdromen bij deze bijzondere Hollandse landschappen.

De natuurfoto’s zijn te zien in de Hortus Botanicus Amsterdam van 6 september tot en met 11 oktober.