Home Overzicht Ramtoerisme

Ramtoerisme

0

Vroeger was op de hoek van de Plantage Middenlaan een sigarenzaak die bestierd werd door een echtpaar dat een absoluut gebrek aan levensvreugde uitstraalde met een geldautomaat van die goeie ouwe Postbank aan de buitengevel. Nu is er een toeristenshop en buiten hangt een geldautomaat van Atm.

Hing een geldautomaat. Die werd namelijk maandagmorgen getroffen door een plofkraak en slechts een groot gat in de muur resteerde, waardoor een standaard met ansichtkaarten te zien was.

Voor de gevel nog rommel van de explosie, die buurtbewoners ruw in hun slaap had gestoord en in hun bedden had laten schrikken. Dat moet een hele harde ram geweest zijn. Die criminelen toch met hun eeuwige geldhonger, mocht er een hiernamaals bestaan dan hebben ze daar nog wat uit te leggen.

Ik ging poolshoogte nemen, terwijl ik normaal gesproken geen sensatiezoeker ben en plekken waar misdaden hebben plaatsgevonden vermijd. Ik hoef dat soort plekken niet te zien om te weten dat de mensheid slecht is en tot het kwade geneigd.

En liever zit ik veilig in mijn eigen cocon. Deur op slot en luiken dicht. Afgesloten van die boze buitenwereld. Maar dit was anders. Dit was om de hoek. Dus effe kijken.

Schokkend. Zo heftig. Zo dicht bij. Dus nam ik een foto als ware ik een volleerd ramptoerist

en het is maar dat U het weet.