Home Indische Buurt Rechter legt dwangsom op voor nalatig onderhoud tuin

Rechter legt dwangsom op voor nalatig onderhoud tuin

0

Een huurder in de Indische Buurt moet zijn tuin zo onderhouden dat die er verzorgd uitziet en de planten zover terugsnoeien dat die niet meer over de erfgrens groeien. Doet hij dat niet binnen een maand nadat het vonnis is uitgesproken, dan moet hij een dwangsom betalen die kan oplopen tot 5.000 euro.

In de huurvoorwaarden van de Alliantie staat dat de huurder zijn tuin moet onderhouden. Verhuurder De Alliantie heeft de man veel kansen gegeven om zijn toezeggingen na te komen. ‘Dat leverde echter niets op en de huurder weigerde mee te werken aan inspectie van de tuin door de verhuurde’, stelt de Rechtbank. Ook hebben omwonenden last van deze tuin.

De huurder moet alle planten in de tuin zo terug te snoeien dat deze niet hoger dan 2 meter reiken en de erfgrens overschrijden. Voor iedere dag dat hij niet aan de voorwaarde voldoet moet hij aan De Alliantie een dwangsom te betalen van € 25,00 voor iedere dag dat hij niet aan de veroordeling voldoet, tot een maximum van € 5.000,00 is bereikt.

Op foto’s van De Alliantie is volgens de Rechtbank duidelijk te zien dat onderhoud dringend noodzakelijk is. DE huurder betwist dit alles ook niet. Integendeel, hij heeft herhaaldelijk toegezegd tot uitvoering te zullen overgaan.