Home Overzicht Rellen na ingaan avondklok in de Molukkenstraat

Rellen na ingaan avondklok in de Molukkenstraat

0

Update | Door geweldsincidenten en vandalisme voerde de ME maandagavond charges uit in de Molukkenstraat en de Insulindeweg. Verkeer en openbaar vervoer werden omgeleid. Negen personen werden aangehouden. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Eerder op de dag werd op verschillende plekken en social media opgeroepen de avondklok te omzeilen en onrust te stoken. Winkeliers in de Javastraat waren ook vooraf op de hoogte en timmerden daarom de ramen dicht. De ramen van restaurant Badhuis Oedipus sneuvelden.

De onrusten begonnen met harde knallen en ander vuurwerk. Jongeren uit de buurt hingen rond op de kruising van de Molukkenstraat en de Insulindeweg. Een aantal van hen jutte iedereen op de Molukkenstraat te blokkeren en riepen ‘joden, joden’. Sommigen hingen alleen rond om te kijken, anderen waren agressief tegen verslaggevers. Hoeveel jongeren op straat waren is onduidelijk, ze stonden bijna allemaal in groepjes.

Voor het ingaan van de avondklok sommeerde de politie de jongeren naar huis te gaan, zij gingen daarop op een andere hoek staan. Kort daarop escaleerde de situatie. De relschoppers vochten en gooiden stenen naar de politie. Pogingen een politiebusje om te gooien mislukten. De politie was met veel eenheden aanwezig en joeg de jongeren met wapenstokken uiteen. De ME greep later ook in en veegde het kruispunt rond 21.00 uur  leeg. Later op de avond keerde de rust terug. De politie en ME bleven paraat.