Home Overzicht Rem op verkoop sociale huurwoningen in Centrum Oost, IJburg en Zeeburgereiland.

Rem op verkoop sociale huurwoningen in Centrum Oost, IJburg en Zeeburgereiland.

0

Woningcorporaties stoppen met de verkoop van sociale huurwoningen in Centrum Oost, IJburg en Zeeburgereiland. Wel zijn uitzonderingen mogelijk. Dat staat in het akkoord tussen woningcorporaties, de gemeente en huurderskoepels voor de komende vier jaar.

De afgelopen jaren hebben woningcorporaties vele honderden sociale huurwoningen verkocht in Amsterdam. De corporaties stellen dat zij het geld nodig hebben voor nieuwbouw en verduurzaming. In het akkoord is de afspraak gemaakt dat verkoop in principe niet meer gebeurt in gebieden waar maximaal 30 procent bestaat uit sociale huurwoningen.

In Centrum Oost, IJburg en Zeeburgereiland verkopen corporaties dus geen woningen meer. In bepaalde gevallen blijft verkoop onder voorwaarden toegestaan. Onder meer als de woning een ‘onacceptabele investering’ vergt, onderdeel is van een VVE waarin de corporatie weinig woningen (over) heeft of deel uitmaakt van een sloop/nieuwbouwproject.

Er zijn nu negen gebieden met een stop op verkoop. Behalve Centrum-Oost, IJburg en Zeeburgereiland gaat het om Centrum­-West, Oud­-Zuid, Buitenveldert/Zuidas, Weesp, De Aker/Nieuw-­Sloten, Oud-West/De Baarsjes en De Pijp/Rivierenbuurt.