Op IJburg is deze week een nieuw gebouw geopend met daarin de combinatie van 66 sociale huurwoningen en een kleinschalige broedplaats in de plint van de woontoren. De huurwoningen hebben 3-kamer appartementen voor kleine gezinnen, maar ook woonstudio’s voor jongeren. De hoogte in de woningen is hoger dan normaal. Dit zorgt voor een extra prettig leefruimte in de kamers. Op het dak is een gedeeld dakterras.

In samenwerking met Woningcorporatie Stadgenoot is broedplaats BRUG ontwikkeld. Maar liefst twintig jaar zullen de eerste twee verdiepingen van het gebouw aan de IJburglaan dienen als creatieve hub voor de bewoners en bezoekers van het eiland. BRUG bevindt zich in het drukke winkelgebied van het eiland. Aan de gevel van het gebouw zijn 136 voorwerpen als kunstwerk gebruikt.

Het nieuwe gebouw van Stadgenoot aan de IJburglaan bestaat uit een vorm die weer uit elkaar kan worden gehaald. Delen zijn opnieuw te gebruiken. Het appartementencomplex is flexibel in te delen. Zo zijn alle installaties verplaatsbaar waardoor extra ruimte ontstaat. Dit zorgt voor een toekomstbestendig gebouw dat zich kan aanpassen aan veranderingen.

In broedplaats BRUG werken dagelijks tientallen kunstenaars en creatieve bedrijven in de tien ateliers op de begane grond en de eerste verdieping in de hoek van het gebouw. In de lichte etalageruimte aan de straatzijde zit Muziekschool Amsterdam. Het wordt de verbindende factor voor de buurt, de medehuurders en scholieren. Er komt een ‘Muziekmaakplaats’ waarbij muziek & technologie centraal zal staan.

Ook wordt de ruimte een inspiratieplek met inloopprogramma, exposities en inspiratieavonden. Daarnaast kunnen medehuurders de ruimte gebruiken voor hun eigen programma’s. Kortom, een dynamische plek waar altijd iets te doen zal zijn.

Check urbanresort.nl/brug | stadgenoot.nl