Home Overzicht René Riva speelt Bakkerspiet in ‘De Staff van Sinterklaas’

René Riva speelt Bakkerspiet in ‘De Staff van Sinterklaas’

0

Zanger en acteur uit Oost René Riva, is te zien als Bakkerspiet in de gloednieuwe YouTube serie De Staff van Sinterklaas. In deze serie verblijven Sinterklaas (Fred Butter) en zijn ‘staff’ op het kasteel van jonkvrouw Willemsbos (Ellen Röhrman). René Riva werd bekend met liedjes als ‘C’est la vie’, ‘Ik pluk ’n ster voor jou’ (uit de film Nachtrit met Frank Lammers) en ‘Wij zijn echte vrienden’ met Willeke Alberti.

Niet alles verloopt in de serie vlekkeloos. Zo heeft Bakkerspiet in de keuken maar al te vaak aanvaringen met Groentenpiet en is men naarstig op zoek naar de gouden sleutel. Na in twee Sinterklaasfilms Koning Willem-Alexander en Frederik de Gemenerik te hebben gespeeld, heeft René er veel plezier in om nu eindelijk in de huid van een heuse Piet te kruipen.

Nadat hij vijf jaar geleden zijn Pietenmuts aan de wilgen hing maakt Erik van Muiswinkel  in een aflevering zijn comeback als Hoofdpiet Senior. René is enthousiast over de samenwerking van de ‘staff’ met Erik en hoopt dat hij ook in vervolgseries nog zal terugkeren. Zelf hoopt hij de rol van Bakkerspiet nog vele malen op zich te mogen nemen.