Ricciotti Ensemble brengt op Boerhaaveplein ode aan het platteland

0

Met Plan de campagne brengt het Ricciotti Ensemble deze zomer een ode aan het prachtige Nederlandse platteland! Vanaf vrijdag 28 juli rijdt de tourbus het platteland in om muziek te brengen overal en voor iedereen. De tournee eindigt op zondag 6 augustus in Amsterdam. Om 14.00 uur spelen ze op bij het Badhuistheater op het Boerhaaveplein.

lyk burggraaff van oost-online tv maakte een impressie van een vrolijk muziekfestijn.

Steeds meer bewoners van dorpen in het platteland hebben te maken met de gevolgen van verstedelijking: het sluiten van lokale muziekscholen, bibliotheken, buurtwinkels en openbaar vervoer dat steeds meer wegvalt. Dit gaat het Ricciotti Ensemble muzikaal onder de aandacht brengen samen met zangeres Lana Wolf.

Het Ricciotti ensemble speelt overal en voor iedereen symfonische muziek. Het Ricciotti ensemble bestaat uit 42 jonge enthousiaste professionele en amateurmusici. Sinds de oprichting in 1970 spelen ze voor mensen die om welke reden dan ook niet of nauwelijks met live symfonische muziek in aanraking komen. Samen met solist Lana Wolf bezingen ze tijdens deze tournee het platteland in allerlei genres en stijlen. Componist Hugo Bouma – jarenlang altviolist en arrangeur voor het Ricciotti – schreef speciaal voor een opdrachtcompositie Ik nam de metro om een koe te zien. Ga je mee het platteland in?

De laatste jaren rukt de verstedelijking steeds meer op en heeft het platteland in toenemende mate te maken met de gevolgen hiervan: het sluiten van lokale muziekscholen, bibliotheken, buurtwinkels en openbaar vervoer dat steeds meer wegvalt. Deze verschraling van faciliteiten op het platteland voor de bewoners van de Nederlandse dorpen wil het Ricciotti Ensemble met Plan de campagne muzikaal onder de aandacht brengen.