Home Overzicht Robotica, kunstmatige intelligentie, 3D printen, Augmented Reality en Virtual Reality…

Robotica, kunstmatige intelligentie, 3D printen, Augmented Reality en Virtual Reality…

0

In Artis kun je de wereld van dieren en planten ontdekken en naar de sterren kijken in het Planetarium. Aan de overkant is sinds kort een leerzame galerie neergestreken waar mens en technologie elkaar ontmoeten. Leuk voor een leerzaam uitje.

Bij het JetBrains Techlab kun je ervaren hoe technologie de wereld tot een betere plek kan maken. Op 400 m2 kun je op verschillende tentoonstellingen kennismaken met thema’s als robotica, kunstmatige intelligentie, 3D printen, en virtual reality. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende workshops en evenementen die er elke maand worden aangeboden.

Met het Techlab hoopt JetBrains jongeren te enthousiasmeren om een kijkje te nemen in een toekomst met een leerzame ontdekkingsreis waarin mens en technologie op een duurzame manier samenwerken. Softwarebedrijf JetBrains uit Praag is het bedrijf achter het Techlab. Zij hebben er een hele leuke attractie van gemaakt en het is een prima tip voor een uitje.

Het doel van JetBrains Techlab is het bijbrengen van liefde voor leren, een gevoel van verwondering, en een verlangen om de toekomst van technologie te creëren en vorm te geven. JetBrains komt uit Tsjechië, maar heeft kantoren over de hele wereld. Het maakt intelligente tools voor softwareontwikkelaars, die worden gebruikt door meer dan tien miljoen professionals. JetBrains heeft een reeks educatieve projecten opgezet, waaronder de JetBrains Academy, JetBrains Research, en partnerschappen met universiteiten.

Meer informatie over JetBrains Techlab vind je hier.