Roest komt in maart terug op Oostenburg. Na een renovatie opent het als restaurant opnieuw zijn deuren. Het restaurant komt terug in de totaal vernieuwde omgeving van Oostenburg en combineert een industriële setting van staal en beton met een veelzijdig aanbod van eten en drinken, zo is de belofte. Gasten kunnen er straks dineren, zwemmen en dansen.

Roest wordt volgens Maarten de Vries, een van initiatiefnemers, een plek waar je niet alleen heerlijk kunt eten, maar waar de avond nog lang niet voorbij hoeft te zijn. Van een uitgebreide wijnselectie tot nachtelijke diners en weekendactiviteiten, Roest heeft voor iedereen iets te bieden.’ Als je nu naar het gebouw in de nieuwe omgeving kijk, wil je het niet geloven, maar vanaf maart is Roest dagelijks geopend van 9.00 uur in de ochtend tot diep in de nacht.

Aan de buitenkant van het gebouw is op dit ogenblik nog niet veel veranderd. Ook als je naar binnen kijkt, vraag je je af of binnen een maand het restaurant daadwerkelijk open gaat. Het moet heel ambitieus een restaurant worden met ruimte voor maar liefst tweehonderd gasten. Er komen lange tafels voor het diner, een ruim terras aan het water en bovendien een zwemgelegenheid. In de avond transformeert de industriële zaak tot een plek waar je kunt dansen.

Wel is al bekend dat het menu wordt samengesteld door chef Jef van den Hout, bekend van De Willem aan het Haarlemmerplein. Hij combineert Franse gerechten in een informele ‘family style’. De heropening van Roest wordt geleid door De Kopgroep, die bekend is van projecten als De Willem, Kopstootbar en Jajem. Zij willen Roest als veelzijdige bestemming neerzetten waar gastronomie, ontspanning en creativiteit samenkomen in een tijdloze setting.

Foto Odette Kleeblatt