Home Duurzaam Ruil je tegels voor plantjes bij Oost Indisch Groen

Ruil je tegels voor plantjes bij Oost Indisch Groen

0

Oude tegels zijn nieuwe planten waard. Onder de naam ‘Tegeltje eruit, plantje erin’ is Jungle Amsterdam in samenwerking met een aantal buurtmoestuinen in Oost een groenproject gestart, waarbij bewoners hun tuintegels en –stenen kunnen inleveren tegen mooie groene plantjes.

Hoewel Amsterdam vaak een groene stad wordt genoemd is er ook enorm veel steen. Pleinen en tuinen liggen vol met tegels, asfalt en beton. Al die steen zorgt voor grote problemen, zoals wateroverlast, temperatuurstijging in de zomer en verdroging van de bodem.

Je kunt meehelpen om Amsterdam leefbaar en veilig te maken. Haal de tegels uit je tuin en ruil ze om voor planten. Dit kan op woensdag tussen 14.00 en 16.00 uur, op zaterdag tussen 15.00 en 17.00 uur bij de buurtmoestuin Oost Indisch Groen. Die vind je op de hoek van de Insulindeweg en de Kramatweg. De stenen worden hergebruikt om er nieuwe plantenbakken en borders van te maken. En jij krijgt planten voor je tuin. Oost Indisch Groen diverse planten voor zand, klei of veengrond, voor zon of schaduwrijke plekken en voor droge of vochtige grond.

Hoe meer tegels je inlevert, hoe meer plantjes je krijgt. Kijk maar:

1 of 2 stoeptegels (t/m 5 klinkers) = 1 plantje
3-5 stoeptegels (t/m 10 klinkers) = 2 plantjes
6-9 stoeptegels (t/m 20 klinkers)= 3 plantjes
10-14 stoeptegels (t/m 30 klinkers) = 4 plantjes
15-20 stoeptegels (t/m 40 klinkers)= 5 plantjes
>20 stoeptegels (meer dan 40 klinkers) = 6 plantjes