Home Overzicht Ruime zege en hattrick voor Tigers

Ruime zege en hattrick voor Tigers

0

Koploper Amsterdam trof afgelopen vrijdag hekkensluiter Zoetermeer. Verwacht werd dat de BeNe League spelers die de Panters kwamen helpen de grootste hobbel zouden zijn, zoals Martijn Geerligs die vorig jaar nog voor Amsterdam uitkwam.

IJshockey

Zoetermeer vs
Amsterdam Tigers
4-14

Lewis Daniels

De eerste goal voor de Tigers laat goed zeven minuten op zich wachten. Zeb van Duin krijgt een assist van Jim Vorster. Amsterdam speelt duidelijk beter dan in eerdere wedstrijden, al is het spel soms nog wat slordig. Martijn Geerligs spaart zijn oud-ploeggenoten niet, drie minuten later is het 1-1. De assist komt van Alexei Hamming. Kort daarop gaat Calvin Pohlman na een opstootje twee minuten van het veld wegens Roughing. De Tigers ondervinden geen nadeel van de Penalty Kill.

Pohlman maakt zijn kortstondige afwezigheid meteen goed, 1-2, Ivan Muso geeft de asssist. James Mercer schuwt geen duels en verzilvert de assists van Michael Mackie Kwist en Calvin Pohlman, 1-3. Vorig seizoen scoorde hij tijdens een oefenwedstrijd tegen de Panters met een lang afstandsschot. Deze avond was zijn debuut na onlangs te zijn teruggekeerd bij de Tigers. Ook John Versteeg, de man die de Tigers vorig jaar zo vaak redde, staat voorlopig eenmalig in de Amsterdamse opstelling.

Op de valreep van de eerste periode legt de scheidsrechter Calvin Pohlman straffen van vijf en twintig minuten op wegens Checking to the Head. Voor Pohlman stopt de partij. Lance van Duin zat al twee minuten op de bank, waardoor de Tigers de eerste elf seconden van de tweede periode met drie man spelen. Het brengt Amsterdam niet in de problemen, de twee en tien minuten tijdstraf die Bryan Hoogenraad voor Boarding krijgt wel. De Tigers spelen weer met twee man minder en hebben opnieuw last van Martijn Geerligs, die de assist van Chris Toonen benut, 2-3. De Tigers, even weer compleet, raken wederom twee minuten een man kwijt.

Het belemmert Connor Barette niet met een assist van Julian Berteling de Tigers verder op voorsprong te zetten. Barette scoort nogmaals met een voorzet van Berteling, die deze weer van Donny Pohlman krijgt, 2-5. Door een rare manoeuvre die gelukkig uitpakt verstoort Bas van Dalen op eigen kracht de orde in het Amsterdamse thuisvak, 3-5. Zeseneenhalve minuut later maakt Zeb van Duin met hulp van Mick Vastenhouw en Kalle Pirinen op curieuze wijze een punt. Iedereen mist even de puck, die al over de goallijn ligt, 3-6. De beurt valt weer aan Amsterdam. Michael Mackie-Kwist geeft aan en Julian Berteling scoort, 3-7. De Tigers en hun aanhang gaan tevreden de rust in. Coach Ondrej Kratky houdt nog een slag om de arm.

De derde periode is net begonnen als James Mercer met assists van Ivan Muso en Rocco van Hoorn de Tigers op nog grotere voorsprong zet. Vervolgens speelt Billy Grapperhaus de voorzetten van Lance van Duin en Jim Vorster in de Pantergoal, 3-9. Dubbele cijfers komen in zicht. Jochem van Vliet probeert er met de assists van Axel Lahtinen en Alexei Hamming nog wat van te maken voor Zoetermeer, 4-9. Veel haalt dat niet uit, James Mercer krijgt wederom assists van Ivan Muso en Rocco van Hoorn en zet met zijn hattrick de stand op 4-10.

Met nog tien minuten op de klok is dan de toon al lang gezet. Nijs Hille gaat langs bij de Pantergoal en Billy Grapperhaus vergezelt hem met de assist, 4-11. John Versteeg schaatst met assists van Ivan Muso en James Mercer dezelfde kant op. De goalie van Zoetermeer heet Versteeg welkom in zijn eerste wedstrijd van dit seizoen, 4-12. De Tigers gaan met deze stand naar huis en kunnen terugkijken op een partij die ze op wat schoonheidsfouten na goed onder controle hadden.

Zaterdag 30 november hebben de Tigers thuis in de Jaap Edenhal een afspraak met de Yeti’s uit Breda. Waarschijnlijk wordt dit een zwaardere dobber voor Amsterdam.

Check amsterdamtigers.com