Home Eten&Drinken Sander Lof nodigt gast chef-koks uit en maken samen 4-gangen diners

Sander Lof nodigt gast chef-koks uit en maken samen 4-gangen diners

0

Bij Hotel Arena draait om bijzondere ontmoetingen. Chef Sander Louwerens, beter bekend als Sander Lof naar zijn voormalige restaurant Lof, zoekt de ontmoeting in de samenwerking met gast chef-koks die elk op hun eigen manier een binding met hem hebben. Sander gaat drie avonden samen met bekenden uit het vak een smaakvol 4-gangen diner klaarmaken. Hij heeft Alain Caron (Cafe Caron), Merijn van Berlo (Choux) en Leonardo Pacenti (Toscanini) uitgenodigd in de keuken van Hotel Arena.

De eerste avond kon met niemand anders zijn dan met de Franse chef-kok Alain Caron. Je kunt hem kennen van zijn familierestaurants Café Caron, Petit Caron en pop-up Grand Caron of de televisieprogramma’s BinnensteBuiten en Masterchef. Voor de ontmoetingen tussen Sander en Alain, gaan we way back. Ruim 35 jaar geleden leerden de twee elkaar kennen en Sander was zelfs te gast bij de allereerste aflevering van BinnensteBuiten, waar ze samen op zoek gingen naar natuurlijke ingrediënten in het Amsterdamse Bos. Alain is dan ook de eerste gast chef op 12 oktober.

Aan deze serie Chefs Events kon Merijn van Berlo (Choux) niet ontbreken. Als chef-kok en mede-eigenaar van restaurant Choux, weet Merijn mensen te inspireren met zijn creatieve gerechten en natuurwijnen. Precies wat Merijn en Sander gemeen hebben; koken met veel natuurlijke ingrediënten. En zo gek is dat niet, want Merijn is jaren geleden begonnen als kok bij Sander zijn toenmalige restaurant Lof. Na ruim 15 jaar duiken ze weer samen de keuken in om de meest bijzondere gerechten op tafel te zetten.

Voor de derde editie, heeft Sander niemand minder dan Leonardo Pacenti uitgenodigd, ook wel bekend als de chef-kok van overheerlijke Italiaanse restaurant Toscanini. De plek waar hij ooit begon als bijbaantje en nu chef-kok en mede-eigenaar van is. Sander deelt zijn passie voor koken met ingrediënten uit eigen tuin met Leonardo. Het is dan ook niet gek dat ze elkaar regelmatig tegen kwamen bij Lindenhoff.

Wat kan men verwachten? Gewoon écht goed eten zoals we van de vier chefs gewend zijn. Ieder geven ze er hun eigen draai aan en verrassen zij de gasten met de meest spraakmakende combinaties en gerechten voor een scherpe prijs van 50,-0 per persoon.

Op 12 oktober Chef Sander Lof kookt met Alain Caron, op
2 november met Merijn van Berlo (Choux) en op 30 november  met Leonardo Pacenti (Toscanini).

Check Facebook-event.