Home Exposities in Oost SBK Galerie KNSM | te zien tot 15 oktober

SBK Galerie KNSM | te zien tot 15 oktober

0

De solo-expositie ‘We Am Become Dirt’ van Martine van Lubeek, winnaar van de SBK Sprouts Young Talent Award 2022.

Expositie
We Am Become Dirt
Martine van Lubeek
Te zien tot 15 oktober

Uit het juryrapport:

Het water dat door het IJ stroomt, stroomde ooit door de Rijn en kwam hier via het Amsterdam-Rijnkanaal terecht. De rivier stroomt als Nederrijn door Arnhem waar Martine van Lubeek bij Artez afstudeerde met dit mooie project. Haar naam staat erbij, maar ze beschrijft haar werk als een collectief proces van samen luisteren om de meerstemmigheid van de rivier te ontrafelen.

Naast de schoonheid en de levenskracht van het rivierwater, is er ook door mens veroorzaakte verontreiniging, de chemische afvalstoffen, geneesmiddelen, bestrijdingsmiddelen. En goede kunst heeft soms ook een tegenstrijdigheid in zich. Die intens blauwe beelden die te zien zijn in haar project zijn vervaardigd met Cyanotype techniek, een van de vroegste vormen van analoge fotografie. Martine bewerkte grote vellen met chemicaliën, belichtte ze en dompelden ze in de Rijn om de chemicaliën weer weg te spoelen. En de Rijn werd zo in zekere zin mede auteur van deze installatie. Met heel veel plezier geef ik dus de SBK Young Talent Award aan Martine van Lubeek en ook een beetje aan de Rijn.


SBK Galerie KNSM  →
KNSM-laan 307

SBK is een kunstuitleen & galerie voor particulieren en bedrijven. We willen met onze diensten een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. We vinden dat kunst niet alleen thuishoort in een museum, maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, op de werkplek en in de openbare ruimte.


 

Vorig artikelBreman Brasserie, het nieuwe restaurant van The Hoxton, Lloyd Hotel
Volgend artikelFotopersbureau PAPA organiseert fotografeerwandelingen in Oost