Home Exposities in Oost SBK Galerie KNSM | Safae Gounane | tot 10 maart

SBK Galerie KNSM | Safae Gounane | tot 10 maart

0

Safae Gounane is de winnaar van de Otto Hetterscheid Prijs 2023. Haar oeuvre omvat schilderijen, animaties en video’s, geïnspireerd door alledaagse scènes. Ze verkent thema’s als existentialisme, intimiteit, sociale structuren, relaties, surrealisme en feminisme.

Expositie
Safae Gounane
Te zien tot 10 maart

Haar inspiratie vindt Safae in archieven en fascinerende encyclopedieën. Haar liefde voor kleurschema’s en fotografie komt ook tot uiting in haar werk.
Fotografie inspireert haar met name op het gebied van compositie; ze weet spontane momenten, beweging en intimiteit treffend vast te leggen. Safae put uit de geschiedenis en vertaalt dit naar de 21e eeuw, waarbij haar werk duidelijk beïnvloed wordt door popcultuur en moderne relaties.

Voor haar is intimiteit niet slechts een gevoel, maar ook een manier van observeren. Ze experimenteert graag met compositie, zoomtechnieken en kaders. Haar interesse in de sociale structuren van mensen, of het nu vrienden of vreemden zijn, leidt tot een fascinatie voor diverse identiteiten. Vanuit deze fascinatie speelt ze met narratieve elementen en creëert ze haar eigen personages.

Deze expositie is het resultaat van de SBK Sprouts Young Talents expositie, waar ze in 2023 de SBK Otto Hetterscheid Prijs heeft gewonnen ter stimulering van jong talent.


SBK Galerie KNSM  →
KNSM-laan 307

SBK is een kunstuitleen & galerie voor particulieren en bedrijven. We willen met onze diensten een breed publiek interesseren voor hedendaagse kunst. We vinden dat kunst niet alleen thuishoort in een museum, maar onderdeel moet zijn van het dagelijks leven; thuis, op de werkplek en in de openbare ruimte.