Tweeënhalf jaar na het eerste deel vervolgt Denis Villeneuve zijn verfilming van het meest gelauwerde boek uit de sciencefictioncanon, Dune. De actiescènes zijn indrukwekkend, de kostumering origineel en de rolverdeling vol steracteurs. Een artistieke triomf.

Alfred Bos | Schokkend Nieuws

Vanaf 3 maart in Studio/K en Kriterion

Dune Part Two is met twee uur en drie kwartier – tien minuten meer dan DUNE – een lange zit. En al was je in 2021 betoverd door het eerste deel van Denis Villeneuve’sverfilming van Frank Herberts science-fantasy-epos, zonder huiswerk vooraf (boek lezen, eerste film herzien) is het een afmattende draaikolk van barokke personages, rare namen en troebele intriges. Het boek heeft een kaart, de film niet.

Dune verhaalt over een interstellaire feodale gemeenschap. De woenstijnplaneet Arrakis – Dune – is rijk aan spice, een drug die de cognitie stimuleert. Paul Atreides (Thimothée Chamalet) is de zoon van een edelman en een waarzegster-priesteres-heks. Als een messiaanse held moet hij kwaad bestrijden en recht herstellen.

Lees verder op schokkendnieuws.nl

Filmmagazine Schokkend Nieuws is sinds 1992 dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms. Geliefd en gelezen door genrefans, cinefielen én de filmpers. oost-online plaatst Schokkend Nieuws recensies van de films die in Amsterdam-Oost te zien zijn.