Het is alweer bijna tien jaar geleden dat George Miller terugkeerde naar zijn geliefde MAD MAX-reeks en zomaar een meesterwerk op ons losliet. MAD MAX: FURY ROAD wordt inmiddels vaak genoemd als een van de beste actiefilms ooit gemaakt, dus toen Miller aankondigde dat hij aan een prequel zat te sleutelen werd er sceptisch gereageerd. Hoe kun je een film zo strak en zo uniek als FURY ROAD ooit overtreffen?

Jons Klaessens | Schokkend Nieuws

Te zien in Studio/K

Als we een algemene les kunnen trekken uit zijn oeuvre, is dat je nooit moet twijfelen aan George Miller. FURIOSA: A MAD MAX SAGA, die op 15 mei te zien was op het Cannes Film Festival, is geen poging om het FURY ROAD te evenaren. Waar die film een relatief eenvoudige plot had over een ontsnapping en daarna een terugkeer, is FURIOSA minder gedreven door actie en meer door personages en hun allianties. Natuurlijk staat het thema overleven ook hier weer centraal. Zelfs in de Wasteland, de woestenij in het midden van Australië waar alleen de gemeensten en bruutsten het redden, gaat het leven gewoon door.

De film begint in het groene paradijs waar Furiosa in FURY ROAD naar wilde terugkeren. De Green Place is een oase gerund door vrouwen die alles op alles zetten om het geheim van deze plek te bewaren. We zien hoe Furiosa als kind (Alyla Browne) wordt ontvoerd en in de handen van krijgsheer Dementus belandt. Dementus (Chris Hemsworth met ruwe baard, krulsnor, nepneus en een moddervet Australisch accent) leidt een enorme bende van motorrijdende dieven en huurlingen. Als de jonge Furiosa niet wil onthullen waar ze vandaan komt, neemt hij haar onder zijn hoede. Samen reizen ze door de woestijn, totdat de bende op het Citadel van Immortan Joe stuit.

Lees verder op schokkendnieuws.nl

Filmmagazine Schokkend Nieuws is sinds 1992 dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms. Geliefd en gelezen door genrefans, cinefielen én de filmpers. oost-online plaatst Schokkend Nieuws recensies van de films die in Oost te zien zijn.