MOTHERS’ INSTINCT wil een ouderwetse film zijn: een suspense-melodrama met klassieke sterrenrollen. Alice (Jessica Chastain) en Céline (Anne Hathaway) zijn buren en hartsvriendinnen in de Amerikaanse suburbs. Het is 1960, dus midden in de jaren vijftig. We kennen de clichés van de keurig aangeharkte tuintjes, pastelkleurige jurken en het ‘perfecte’ gezinsleven.

Julius Koetsier | Schokkend Nieuws

Te zien in Studio/K

Alice en Céline hebben allebei een zoontje van een jaar of acht. Wanneer Céline’s zoon Max overlijdt door een ongeluk waarvan Alice getuige was, verandert de band tussen de moeders. Denkt Céline dat Alice de dood van haar kind had kunnen voorkomen? Probeert ze daarom als wraak ook Alice’ zoon Max te vermoorden? Of beeldt Céline dat zich allemaal in?

Volgens de persmap is deze remake van het Belgische DUELLES een hitchcockiaanse thriller. Het tempo ligt echter een stuk lager dan in Hitchcocks films, en echt spannend wil het ook niet worden. MOTHERS’ INSTINCT is net te ingetogen voor de Hitchcockvergelijking. Chastain en Hathaway spelen naturel, de plotontwikkelingen zijn gedurende lange tijd subtiel. Je zit maar te wachten tot de film een keer durft een stap verder te gaan.

Lees verder op schokkendnieuws.nl

Filmmagazine Schokkend Nieuws is sinds 1992 dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms. Geliefd en gelezen door genrefans, cinefielen én de filmpers. oost-online plaatst Schokkend Nieuws recensies van de films die in Oost te zien zijn.