Het valt niet mee een tienermeisje te zijn. Al die veranderingen in je lichaam, het sociale wespennest op school… en dat is dan nog zonder de bovennatuurlijke complicaties van Tiger Stripes.

Hedwig van Driel | Schokkend Nieuws

Te zien in Kriterion

We ontmoeten de twaalfjarigen Zaffan, Farah en Mariam als ze in het toiletblok van hun islamitische school een Tik-Tokdansfilmpje aan het opnemen zijn. De rollen zijn meteen duidelijk: Zaffan is de uitbundige, de durfal, de eerste die een beha draagt. Farah is duidelijk de baas, maar ook bang haar status kwijt te raken. En Mariam is de meeloper, die de andere twee goed in de gaten houdt, om te proberen erachter te komen hoe ze zich moet gedragen.

Vanaf die eerste scène maakt beginnend regisseur Amanda Nell Eu gebruik van contrasten. Tussen de meisjes, maar ook tussen de Tik-Tokstijl en de hoofddoek die Zaffan vrolijk van haar hoofd trekt. Tussen de school en de jungle die eraan grenst. Tussen de kinderlijkheid van de meisjes – ze plakken nog overal stickers op – en de volwassen wereld die ze binnenkort zullen moeten betreden.

Want Zaffan wordt ongesteld, als eerste van haar klas. In eerste instantie vindt ze het wel prima, vooral omdat ze het gebed mag overslaan. Maar anderen vinden het smerig. En ze heeft jeuk, de hele tijd. De meisjes vertellen elkaar horrorverhalen. Over demonen die afkomen op het bloed, of juist over vrouwen die demonisch werden en wegrenden naar de jungle.

Lees verder op schokkendnieuws.nl

Filmmagazine Schokkend Nieuws is sinds 1992 dé autoriteit op het gebied van horror-, sciencefiction-, fantasy- en cultfilms. Geliefd en gelezen door genrefans, cinefielen én de filmpers. oost-online plaatst Schokkend Nieuws recensies van de films die in Oost te zien zijn.