Verhalen over leven, verlies en rouw en de vele manieren waarop mensen afscheid nemen staan centraal in het voormalig uitvaartcentrum PC Paviljoen. Opnieuw Museum bundelen Tot Zover en storytellerscollectief Mezrab bundelen opnieuw hun krachten in het programma Stories on life and loss.

De meestervertellers van Mezrab vertellen prachtige verhalen die extra lading krijgen door de intieme setting van het PC Paviljoen, het voormalig uitvaartcentrum van PC Uitvaart, waar al zoveel verhalen zijn gedeeld. Je loopt op zondag 21 april door het PC Paviljoen en luistert op verschillende plekken in het gebouw naar verhalen, van persoonlijke anekdotes tot oude mythen. Van de voormalige aula tot de koffiekamer of opbaarruimte – deze bijzondere plekken in combinatie met meeslepende verhalen beloven een bijzondere ervaring.

Sahand Sahebdivani (1980), meesterverteller en directeur van Mezrab, is een van de vijf storytellers die zal optreden. Ook Fer Rodil, Sinead O’Brien, Jacqueline Korevaar en Irina Koriazova staan op het podium. De voertaal van dit programma is Engels.
Behalve de vaste vertelavonden op hun eigen locatie aan de Veemkade zijn de storytellers van Mezrab geregeld op andere plekken te vinden.

Plek vol verhalen en herinneringen

Het voormalig uitvaartcentrum Watergraafsmeer staat momenteel leeg, in afwachting van verbouwing. In de tussentijd organiseert Museum Tot Zover er diverse evenementen. Directeur Guus Sluiter: ‘De vele verhalen en het verdriet die in dit gebouw zijn gedeeld, spelen een belangrijke rol bij de programma’s. Alles wat we hier doen wordt erdoor versterkt.’

Stories on life and loss by Mezrab, op zondag 21 april om 20.00 uur in PC Paviljoen, Zaaiersweg 2. Voertaal is Engels, een ticket kost € 12,50. Check www.totzover.nl