Home Indische Buurt Jav’art heeft nu een ‘Health & Fitness Gym’ voor jongeren

Jav’art heeft nu een ‘Health & Fitness Gym’ voor jongeren

0

Na weken van brainstormen, uitwerken van een passend concept en het uitzoeken van de juiste fitness materialen is ‘Health & Fitness Gym’ van Jav’art geopend. In de Gym gaan jongerenwerkers van Dynamo jongeren laagdrempelig begeleiden door stappen te maken naar een mentaal en lichamelijk gezonder en gelukkiger leven. Hiervoor is een speciaal stappen programma ontwikkeld dat ze gaan toepassen in de nieuwe Gym in Jav’art.

Stadsdeelvoorzitter Carolien de Heer opende de nieuwe activiteit. Ze was enthousiast: ‘De gym draagt bij aan het bevorderen van een gezond lichaam en een gezonde geest voor onze jongeren in Oost.’ Het hebben van een Gym in het jongerencentrum is dan ook van een toegevoegde waarde. Jongeren kunnen er terecht om gemotiveerd een start te gaan maken met een actieve leefstijl, een luisterend oor en gezamenlijk werken aan positieve doelen. In een tijd waarin jongeren minder bewegen en overgewicht toeneemt, waar prestatiedruk en problemen toenemen, staat de gezondheid zowel fysiek als mentaal onder druk.

Jav’art is de plek voor tieners en jongeren vanaf 10 jaar die een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding zoeken. In het opvallende gebouw aan het Javaplantsoen zijn jongeren actief met sport, kunst en cultuur en media. Er is een podium, zaal, studio’s en tienerruimte. Er zijn speciale vakantieactiviteiten, projecten en evenementen zoals de tienerdisco.