Home Overzicht Silbersee’s muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter roept op tot bezinning

Silbersee’s muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter roept op tot bezinning

0

Op kerstavond presenteert Silbersee samen met Muziekgebouw aan ‘t IJ de online stream van Stille Nacht am Silbersee. Deze muzikale pelgrimstocht met Ariane Schluter roept op tot bezinning en aandacht vraagt voor bootvluchtelingen rondom de Egeïsche Zee.

Stille Nacht am Silbersee is een magisch hoorspel en muzikale pelgrimstocht ineen over een zeereis als metafoor voor ons stuurloze leven tijdens de pandemie. De hoofdrol is voor topactrice en tweevoudig Theo d’Or-winnares Ariane Schluter. De muziek geschreven door jazzpianist en kersverse Componist des Vaderlands Martin Fondse. De complete opbrengst van de online ticketverkoop wordt gedoneerd aan Aegan Boat Report.

Juist in een tijd dat de zalen haar deuren weer hebben moeten sluiten, willen Silbersee, Muziekgebouw aan ‘t IJ en Cultuurticket dat zoveel mogelijk mensen Stille Nacht am Silbersee kunnen zien en ervaren tijdens de kerstdagen. De voorstelling biedt een meditatieve onderdompeling, roept op tot bezinning. En doet hoop leven door de klanken van de Armeense Duduk van Raphaela Danksagmüller en Midden-Oosterse Ud van Jawa Manla.

De Theaterkrant schreef over Stille Nacht am Silbersee: ‘Het geheel is van een grote intimiteit en sfeer. […] Mooie zinnen over de wiegende zee en de hallucinerende ritmiek van de golfslag geven een sensatie alsof jijzelf, als toeschouwer, omgeven bent door die zee.’

Silbersee is een caleidoscopisch gezelschap. Een enigszins chaotische familie van zielsverwanten rond zanger en boerenzoon Romain Bischoff. Geworteld in opera, maar met de ramen en deuren wijd open voor eigenzinnige talenten uit de meest uiteenlopende genres en disciplines. Met de stem als oer-instrument geeft Silbersee klank aan dat wat gehoord moet worden; voorstellingen over de wereld van nu en die van de toekomst. Op weg naar meer duurzaamheid.

  • Stille Nacht am Silbersee is vanaf kerstavond vrijdag 24 december om 20.00 uur on demand te bekijken op cultuurticket.nl en op silbersee.com. Je draagt met de aankoop van je ticket direct bij aan de humane behandeling van bootvluchtelingen rondom de Egeïsche Zee. De volledige opbrengst van de stream wordt gedoneerd aan de Noorse NGO Aegan Boat Report. Meer over cultuurticket.nl