Home Overzicht Singer-songwriter-duo zoekt zangtalent voor opnames EP

Singer-songwriter-duo zoekt zangtalent voor opnames EP

0

Het singer-songwriter-duo INKT is voor hun nieuwste project Het DNA van Oost op zoek naar zangtalent. Met Het DNA van Oost laat het stel persoonlijke verhalen horen van bewoners van de Indische Buurt en Dapperbuurt, gegoten in filmische popsongs. En wie creatief is, kan een bijdrage leveren aan die songs: voor de opnames ervan zoeken ze namelijk zangstemmen uit de buurt.

Jong én oud zangtalent kan zichzelf straks terughoren op de EP die op vrijdag 28 oktober wordt uitgebracht. De opnames vinden plaats op zondag 18 september in De Meevaart in de Balistraat. Opgeven kan tot en met vrijdag 16 september.

Als duo schrijft INKT, bestaande uit Frederike Palmen en Ward Reijmerink, altijd songs vanuit haar eigen ervaringen. Zo’n echt verhaal krijgt immers een universele waarde omdat de luisteraar zichzelf erin herkent. Voor Het DNA van Oost trokken ze deze zomer daarom ‘hun’ buurt – de Indische Buurt en de Dapperbuurt – in om met mensen te praten en die gesprekken gebruikten ze als creatieve basis voor hun nieuwste werk. Het resultaat is een EP met drie songs die het verhaal vertellen van drie bewoners van Oost.

Aan hen alle drie werd de vraag gesteld ‘waarom sta je ‘s ochtends op?’ Want, bewust of onbewust, iedereen heeft een reden om iedere ochtend weer zijn bed uit te komen. Wat die reden ook mogen zijn. De drie songs laten zien dat we allemaal – ongeacht leeftijd of achtergrond – eigenlijk vooral heel veel met elkaar gemeen hebben.

Buurtkoor

Niet alleen óver de buurt zingen, maar ook mét de buurt. Dat was een nadrukkelijke wens bij de start van dit project. Daarom staat INKT op zondag 18 september in de studio met hun buurtgenoten. Jong, oud, ervaren of leek – als je altijd al eens hebt willen terughoren op een professionele EP, dan is dit je kans! Op deze manier wil INKT een waar ‘buurtkoor’ samenbrengen van buurvrouwen, buurmannen en buurkinderen, waarvoor een prominente rol is weggelegd op de nummers.

Wil jij meezingen op Het DNA van Oost? De opnames vinden plaats op zondag 18 september van 10.00 tot 13.00 uur in De Meevaart in de Balistraat. Opgeven kan tot en met vrijdag 16 september via [email protected]. Vanaf vrijdag 28 oktober is Het DNA van Oost te beluisteren op Spotify.

Check www.wijzijninkt.nl