Home Overzicht Sissi’s Expo maakt plaats voor woontoren

Sissi’s Expo maakt plaats voor woontoren

0

De omgeving van het Amstelstation aan de kant van de Amstel gaat ingrijpend veranderen. Dat gebeurt ook bij de Berlagebrug. Op de hoek van de mr. Treublaan was nadat verschillende onderwijsinstellingen er later ook Sissi’s Expo het pand verlaten. Nu gaat het pand tegen de vlakte om er een breed gebouwencomplex te bouwen, inclusief een woontoren van 78 meter. Dat sluit dan aan op de nieuwbouw rond het Amstelstation.

Verkeer, behalve de tram, kan weer gebruikmaken van de gerenoveerde Berlagebrug. Nu is het voor voetgangers en fietsers oppassen bij het gebouw dat wordt gesloopt. Er staan hekken om het gebouw en daardoor is er een omleiding op de hoek van de mr. Treublaan en de Weesperzijde.

Tot midden volgend jaar moeten fietsers via een korte omleiding over het fietspad. Daar fietsen ze in twee richtingen en het is dus oppassen geblazen. Fietsers die de brug over moeten maken een scherpe bocht naar de tijdelijke fietsbrug. Zolang er nog  werkzaamheden aan de Berlagebrug zijn, kan het kruispunt voor fietsers drukker en onoverzichtelijk zijn dan het al was.