Home Overzicht 25 jaar Kelvinators: still going strong

25 jaar Kelvinators: still going strong

0

De favoriete punkband van oost-online is Kelvinators. Ze begonnen al in 1998, maar hebben hun 25 jarig jubileum bescheiden gevierd. Het liefst staan ze op het podium. oost-online muziekmedewerker Oscar sprak met Frank Kelvinator.

Bij punk in Oost denk ik direct aan Kelvinators. Over dit punktrio schreef oost-online al meerdere malen. Ze bestaan dit jaar 25 jaar. Groots hebben ze dat niet gevierd. Dat kwam vooral omdat hun oude drummer Jurie ermee gestopt is en een nieuwe moest worden ingewerkt. Zijn eerste concert was een succesvol optreden in de zomer in Paradiso en ik mag zeggen dat drummer Michiel intussen een volwaardige Kelvinator geworden. Dat houdt onder andere in dat hij wekelijks met de band oefent in de Q-Factory en ook al een aantal optredens achter de rug heeft.

Het jaar 2023 kreeg toch een extra feestelijk tintje omdat de documentaire ‘Ouwejongens Punkbrood’, van Cynthia van den Heuvel en Jurie van Loosen, in première ging. Zo draaide hij tijdens een drukbezochte avond in Paradiso. Ook bij de vertoning in het kader van het In-Edit festival in de Melkweg, zat de zaal vol. Nu is hij voor iedereen te zien op Youtube.

Intussen gaat de band gewoon door met waar de drie heren goed in zijn: optreden. Op zondagmiddag 26 november spelen ze in Zaal 100 op een gezellig feestje getiteld: ‘Veteranen Punkmatinee’. Tijdens dit mini festivalletje staan ook Blaffer en Burghers Orquestra geprogrammeerd. Punk bandjes waarvan de leden elkaar al zo’n 40 jaar kennen.

Voor 2024 hebben Kelvinators geen opzienbarende plannen: veel optreden en een nieuw album opnemen, waar ze al een aantal nieuwe nummers voor hebben geschreven. Ze trekken zich dan terug in de IJland Studio in het Rietlandpark. Het wordt de opvolger van hun plaat uit 2021 ‘The Pubs Are Waiting’ die vol staat met heerlijke rammelpunk liedjes. Na 25 jaar zijn Kelvinators nog steeds niet te stoppen.