Home Overzicht Sissi’s Expo nu echt bijna weg van de mr. Treublaan

Sissi’s Expo nu echt bijna weg van de mr. Treublaan

0

Bij Sissi’s Expo kun je overdag terecht voor koffie en streetfood. ’s Avonds kun je er dansen tussen de kunst of in de kelder naar een obscuur (punk)bandje kijken. Het pand wordt gesloopt en al een jaar geleden liep de vergunning af. Nu een jaar later lijkt het vertrek uit het pand definitief. Nog tot het eind van de zomer kun je er een hapje eten, wat drinken, dansen of de expositie bekijken.

In het bestemmingsplan Amstelstation-Amsteloever wordt de locatie van Sissi’s Expo aangeduid als Amstelvista. Het is de bedoeling dat er een breed gebouwencomplex komt, inclusief een woontoren van 78 meter. Dat sluit dan aan op de nieuwbouw rond het Amstelstation.

In juni 2021 opende Sissi’s Expo in het voormalige onderwijsgebouw. Voor het restaurant in de aula heeft het team flink rondgestruind op Marktplaats en hebben daar tafels, stoelen en ander meubilair gescoord. Enerzijds om een bepaalde sfeer te creëren en anderzijds om niet te veel geld te spenderen, de vergunning was tenslotte maar tijdelijk, tot 1 juli 2022.

Nog steeds is het niet direct duidelijk wat voor tent Sissi’s Expo precies is. Intussen is het wel langzaam een hotspot, voor met name jongeren, geworden. De marketing en informatie gaat vooral via Instagram. Op woensdag tot en met zaterdag zijn er Dj’s te horen, die meestal draaien vanaf een ruime canapé, waarvoor een laag tafeltje staat met hun draaitafels. Zo houdt bijvoorbeeld iedere woensdag het Nederlands soul & funk platform Steppin Into Tomorrow kantoor in de zaal en komen de Dj’s ook uit hun midden.

Maar voor hoe lang nog? Opnieuw is het contract verlengd, nu tot eind van de zomer. Wanneer precies, wie zal het weten…

Check sissisexpo.nl