Home Overzicht Slapen

Slapen

0

In het Wertheimplantsoen zaten op een zonnige zaterdag diverse groepen toeristen te eten te drinken, te blowen en te eten. In het gras langs het water lag te midden van deze toeristische topdrukte een man eenzaam op zijn buik  in het gras te slapen.  Bewegingsloos. Een kleuter die naar de man toedribbelde om de man op zijn kale kruin te krabbelen werd op het laatste moment door zijn moeder in een Slavische taal vermanend toegesproken en teruggeroepen.

Verderop in de Jodenbreestraat zat op de trappen voor de winkelgalerij een man met een baard geleund tegen zijn rugzak te snurken. Voor hem langs huppelde een groep vrolijk kirrende  meisjes achter een man met een vlaggetje aan huppelde en achter hem de winkelende mensen achteloos passeerden met hun boodschappen.

Op het Zuiderkerkhof lag een man in een  blauwe slaapzak voor de kerk te slapen. Naast stond een lege wijnfles. Voor de kerk stonden Amerikaanse toeristen met indrukwekkende fotocamera’s met de voor hun cultuur kenmerkende luidruchtigheid te klagen over deze verstoring van hun beeld, maar geen van hen durfde de slapende weg te jagen.

Opzichtig in het openbaar slapende Amsterdammers die ongemoeid gelaten worden. Ik hoop dat het een nieuwe trend is

en het is maar dat U het weet.